Hardware Challenge 2.0

Weer een mooie samenwerking  Mark Stoopman van Esrocom B.V. en bestuurslid van Ondernemersvereniging de Hoogerwerf in Oud-Beijerland, heeft namens de Ondernemersvereniging een samenwerkingsovereenkomst Hardware Challenge 2.0 getekend met Copiatek en de Hoeksche Waardse Uitdaging.

Lees meer

OHW en BIZ Hoogerwerf tekenen eerste netwerkpartnerplan

Overeenkomst versterkt brede belangenbehartiging door Ondernemersvereniging

Met de ondertekening van een netwerkpartnerplan zijn Ondernemersvereniging De Hoogerwerf (OVdH) en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) vandaag overeengekomen dat laatste de belangen van de eerste mag behartigen. OVdH-voorziter Gerard Boender en OHW-voorzitter Frank van den Ouden hebben daar beiden voor getekend.

Lees meer

Ondernemers De Hoogerwerf houden de BIZ-camera’s langer in de lucht

In 2021 zet de BIZ Hoogerwerf - een samenwerking tussen de pandeigenaren op het gelijknamige bedrijventerrein - haar activiteiten graag voort. Korte lijnen met politie en gemeente, gezamenlijk investeren in camera’s en een scherp oog op uitstraling
van de buitenruimte blijven de ingrediënten voor het succes van de BIZ.
“Een BIZ wordt na een paar jaar al snel voor lief genomen. Dan is het makkelijk om te vergeten dat we onze beveiligingscamera’s SAMEN hebben gerealiseerd. En dat dat realiseren echt niet vanzelf gaat, daar zijn voldoende tijd én middelen voor nodig”, aldus bestuurslid Erik Klop.
“Om de camera’s actief te houden en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van ons bedrijventerrein op peil blijft, roep ik alle pandeigenaars dan ook van harte op om zich positief uit te spreken over de BIZ in te stemming in november!”

BIZ op bezoek bij ondernemers

Eind oktober worden alle bedrijven op het bedrijventerrein bezocht door het BIZ straatteam. Om de wensen ten aanzien van de nieuwe BIZ-periode te peilen én de contactgegevens van de tekenbevoegde personen te verifiëren.

BIZ Plan 2021 - 2025 OV Hoogerwerf

Flyer BIZ Plan 2021 - 2025

IoT of de gok van automatisering van machines, energiemeters, koelkasten, e.d.

Electro Data meldt in haar juni/juli uitgave van 2016 dat het Rotterdamse bedrijf Aerea een mobiel landelijk dekkend netwerk voor Internet of Things heeft uitgerold. Door dit netwerk kunnen machines tegen lage kosten met internet worden verbonden. Een vloedgolf aan dingen zal met internet worden verbonden. Mensen die met beveiliging om kunnen gaan, maar ook de mensen die als beveiliging hun naam of de verjaardag van een kleinkind als password zullen gebruiken, zullen met internet worden verbonden. Niet alleen via hun computer, maar ook via koelkasten, electrische auto's en dergelijke.

De vraag is of de beveiliging van internet bij deze enorme toename van gebruikers op voldoende niveau zal blijven. Het grote aantal post itt's op bureau's en lijstjes met wachtwoorden in de bovenste bureauladen waarop de wachtwoorden van de eigen computer zijn geschreven, stemt me niet hoopvol.

Misschien is het toch veiliger om een eigen netwerk binnen de onderneming of binnen enkele ondernemingen te maken en dat alleen aan het internet bloot te stellen als dat niet anders kan? Natuurlijk maakt dat continu externe bewaking van machines moeilijker, maar ja, het verkleint de risico's. Of moet er toch meer gewerkt worden met veiliger maar lastiger te gebruiken andere platforms?

Wie het weet mag het zeggen.

Gasaansluitingen verdwijnen

In een inleiding voor de aanwezigen op de WKK-tuinbouwdag in Vleuten zorgde mevr. Maya van Steenhoven voor opwinding onder de aanwezigen met de opmerking dat uiterlijk 2035 - maar vermoedelijk eerder - geen woningen meer zijn / worden aangesloten op het aardgasnet. Mevr. Maya van Steenhoven is Directeur Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland

Lees meer


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl